tic

Wednesday, November 29, 2006

utilitatea blogului

Ce sunt blogurile?Sunt jurnale intime on-line, agentii de stiri personale, albume multimedia, cu text, filmulete si fotografii, pagini de literatura trecute pe Internet.
Ce motive se pot afla in spatele unui blog? Amuzamentul, nevoia de a avea un canal de comunicare.
Diversitatea blogurilor e atat de mare, incat nu poti alege un singur motiv, fiecare blogger are motivele lui, oricum tipul acesta de comunicare e mai lejer.
Oricum blogger-ii se cunosc intre ei, cel putin cei din aceeasi breasla, si se recomanda cu bucurie. Nu exista egoism sau invidie profesionala, ci un imens sentiment al comunitatii de bloggeri.
Blogurile au aparut ca jurnale online, in care autorul se presupune ca isi da frau liber subiectivitatii si gandurilor intime. Cu toate astea, faptul ca se expune periodic ii determina in mod inevitabil pe acesti blogger-i intimisti sa se autocenzureze, sa pozeze, sa se exhibe, ceea ce in cazul jurnal clasic de notatii confidentiale (???de sertar“) nu se intampla indeobste. La celalalt pol, al deschiderii catre lume, blogurile au devenit tot mai apropiate de formatul siturilor jurnalistice sau corporatiste, ceea ce le reduce caracterul personal.

Wednesday, November 15, 2006

Mari romani

Lumea sportului.

Unii dintre cei mai mari romani din sport sunt:Gheorghe Hagi,Ghita Muresan, lista poate continua si cu alti sportivi